Vad är lingonord?   
lingonord är ämnesföreningen för dig som studerar lingvistik, nordiska språk eller på Tolk- och översättarinstitutet vid Stockholms universitet. lingonord anordnar pubar och föredrag på Gula villan samt andra trevliga aktiviteter som utflykter och studiebesök med anknytning till ämnena lingvistik, nordiska språk eller översättning. Att bli medlem i lingonord kostar 20 kronor.

lingonord är snälla mot de snälla och snälla mot hårda. Behöver du nån som är hård mot de hårda ska du prata med ÄRling eller NÄR som är ämnesråden för lingvistik respektive nordiska språk.
 
   lingonords pubar   
På lingonords pubar brukar man från 19-snåret kunna ha det trevligt med studenter och lärare från framför allt lingvistikinstitutionen, men även andra trevliga människor som tycker att de pluggat klart för dagen och behöver lite billig mat och bärs. Sen brukar det komma ännu fler supertrevliga studenter. Utbytesstudenter till exempel. Det brukar resultera i en massa vild dans och annat roligt. lingonords pubar brukar äga rum i Gula Villan. Gula Villan ligger bakom Stockholms Universitets Universitetsbibliotek. Kolla uppe på kullen. Ingång sker från baksidan av huset. För att komma in bör man ha ett vanligt giltigt studentleg eller vara kändis från institutionen för Nordiska språk eller lingvistik. Eller vara medlem i lingonord! Att bli medlem i lingonord är både enkelt och billigt!
 
   lingonords priser   
lingonord är den flerfaldigt prisbelönta ämnesföreningen. Vid den senaste prisutdelningen (ÄF-galan 2010) vann vi nämligen både priset Årets ämnesförening och inte minst Årets fest!

Under de senaste fjorton åren har lingonord också varit en riktigt aktiv ämnesförening och har blivit så prisbelönta att det är lite svårt att hålla reda på utmärkelserna – helt ärligt! Andra år som vi har vunnit Årets ämnesförening är 2008, 1999 och 1997. Förutom en massa andra fina priser alltså ... Det är okej att skryta om man är bäst!En historisk prisjakt: Vid Fjordellgalan 2000 fick vi priserna Årets titel för titeln Hittegodsavdelare samt det tuffaste av alla priser, den svarta statyetten, för Årets skryt, som belöning för att lingonord ställt ut sina tidigare priser i en guldfärgad prismonter i Södra husens korridor.

Vid prisutdelningen året 2001 fick lingonord priserna Årets Titel för att i en dagordning ha med paragrafen "§6. Hur vi ska få Daniel att arbeta mindre" samt Årets Hemsida.

2002 fick lingonords kassör Kristina mycket välförtjänt priset Årets Kassör. Tack vara några kontroversiella projekt fick lingonord fick lingonord fick även den Svarta Statyetten, också det mycket välförtjänt.

2003 blev Sara utsedd till årets ordförande. Hon var ordförande det året. Vi fick även pris för sammanhållning och för föreläsningen då vi klämde ihop folks kinder.

Vid 2004 års ÄF-GALA tilldelades lingonord fina pris för årets koncept och vår ordförande blev årets hangaround.

Vid 2005 års ÄF-GALA fick lingonord pris för årets pryl för Hoff-perukerna och vår klubbmästare blev årets raket.

Mer om ÄF-galan finner du om du klickar här.
 
   Ibland trycker lingonord ihop kinderna på folk vi gillar   
 
   Om lingonords namn   
Vi är ämnesföreningen för Lingvistik och Nordiska Språk (och på senare tid även Tolk- och översättarinstitutet). "lingonord" är en sammandragning av detta, någon sorts akronym. Enkelt! På svenskamerikanskfranska skulle det kanske rent av vara ett portmanteaunamn. Om ursprunget till namnet skriver Martin Olsson som var med på den tiden:

Citat:
Den äldsta protokollkopian jag har är från 960218, och att döma av innehållet var detta det första styrelsemötet, där det bl a beslutades att föreningen skulle heta "LingoNord" samt: "Symbolen ska vara lingon i någon form." Senare blev åtminstone praxis att det skulle skrivas med gemener ('lingonord'), något HumF aldrig lyckades förstå.
 
   Om lingonords tidigaste historia   
Martin har spårat lingonords tidigaste historia till 1996. I lingonords program for 1996 står det på lör 2 mars: "Tentapub: lingonords första arrangemang".
Citat:
Att döma av det första styrelseprotokollet hade vi dock en pub någon gång före 18 februari. Förklaringen är nog att denna pub hölls under det prel namnet "Ämnesföreningen för Nordiska språk och lingvistik". Jag har även sparat den första styrelselistan, där det framgår att ordförande var Helena Jacobson. Den ur det ursprungliga gänget som höll sig kvar längst var nog Maria Steinert, som senare gjorde karriär som dansare i kårens Baletten kårsetten.
Martin har senare hittat en kallelse till det konstituerande terminsmötet 14 feb 1986 kl 14.00 i Gula villan. Vilket väl då får ses som lingonords födelsedag.
 
   Om lingonords framtid   
Barnen är lingonords framtid.
 
   Att engagera sig i lingonord   
Om du är en student vid någon av institutionerna för lingvistik eller nordiska språk eller, för den delen, någon annan institution vid Stockholms universitet och är intresserad av att engagera dig i lingonord eller av någon annan anledning vill ha information om föreningen eller om du har någon bra idé, så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss i styrelsen. Vår e-postadress är: [email protected]
Det är jättekul att vara med i lingonord. Var med!
 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group