Tidigare aktiviteter   
Terminsmötet
Tisdagen den 19 september hade lingonord höstens terminsmöte. Klubbmästaren och kassören gick till Lingvistik I-föreläsningen och propagerade för mötet och hajpade fikat. Sedan köptes det jättemycket fika, så mycket att man funderade på att byta föreningens logga från bär till frukt och kalla sig fikonord. Fikatricket fungerade väldigt bra och mötet fick 20 närvarande! Ett nytt lingrekord! En ny styrelse valdes och alla mådde bra. Styrelselistan hittar du här. Efter mötet hängde många kvar på onsdagspuben och umgicks med lingonord, det var väldigt trevligt.

Ressemiddagen
Lördagen den 8 september anordnades en recentiorsmiddag av Humanistiska föreningen på Gula Villan , för nya studenter på universitetet. Representanter från lingonord (lingonord, ettnollfyra, represent!) var där och umgicks med nya lingvistikstudenter och andra människor. Det sjöngs snapsvisor och det åts och det dracks. Det var en väldigt, väldigt intressant kväll.

Insparkspubar
Torsdagen den 30 augusti anordnade lingonord insparkspub för studenterna på kandidatprogrammet i lingvistik och nya grundkursen Lingvistik I.

De nya studenterna bjöds på soppa och fick tävla i lingonords tipspromenad där några vann Mikael Parkvalls bok "Vad är språk?". De lekte även namnlekar och lärde känna varandra. De fick lite information från studentkåren och från ämnesrådet ÄRling och njöt av det allmänna minglet.

De fick skriva på lingonords Språkvägg också, där man kunde plottra lite fraser på olika språk. Den blev väldigt fin och hänger just nu på institutionen för lingvistik!

Fredagen den 7 september anordnade lingonord även en insparkspub för institutionen för nordiska språk. De nya nordiska språk-studenterna kom och njöt av god soppa, ännu en tipspromenad, lite språkspel, lite information från studentkåren och NÄR, och sedan öppnade puben för andra studenter. En väldigt trevlig kväll!

Sommarpub
Tisdagen den 5 juni (dagen före nationaldagen) hade lingonord sin sommarpub! Gula Villan var dekorerad med Sverige-flaggor och blommor och det grillades och åts glass. Senare kom det mycket utbytesstudenter som ville dansa. Det fick de göra till slut. Det var väldigt trevligt.

Karriärdagspub
Fredagen den 4 maj hade lingonord pub i anslutning till institutionen för lingvistiks karriärdag. På karriärdagen kom det många föreläsare från företag och organisationer som använde sig av lingvister i sitt arbete. Direkt efter karriärdagen, kl. 16:00, öppnade lingonord Gula Villan (jättetidigt, vi vet!) och folk kunde fortsätta prata om sina karriärmöjligheter på puben.

SPRÅKDEBATT
Fredagen den 13 april anordnade lingonord en språkdebatt på temat Blattesvenska. Frågor rörande språktest, sociolekt/dialekt, modersmålsundervisning, språksegregering och språkvård togs upp. Deltagarna var Tommaso Milani, Mikael Parkvall och Olle Josephson. Moderator var Eva Lindström.
Det var en spännande debatt med mycket kunniga debattörer. En mycket trevlig tillställning.
Länkar: Pubtråden.
Debattråden

90-talsfest
Fredagen den 2 mars hände det.
lingonord hade sin stora 90-talsfest. Fresh Prince i Bel-Air visades på projektorduken i början av kvällen, färglada 90-talsdrinkar serverades i baren, och senare dansades det till MC Hammer, Dr. Alban, Ace of Base, Aqua, 2 Unlimited och alla möjliga 90-talsartister. Musikvideor från 90-talet spelades på projektorduken, så man kunde se MC Hammer och Vanilla Ices häftiga danssteg och imitera dem på dansgolvet.
Dansgolvet var fullt och Gula Villan skakade med musiken. Synd att flaskölen tog slut vid midnatt, vi väntade oss inte så mycket människor! Det här är en fest vi kommer att ha igen nästa termin! Stay tuned! Så länge får ni maxa och relaxa på lingonords andra pubar.
Bilder från puben här.
Fortsätt med nostalgitrippen på forumtråden.

Affischer:
Terminens första pub
Fredagen den 2:a februari var det dags för vårterminens första lingonordpub. För nya studenter var det insparkspub med språkrelaterad tipsrunda. Anna Vogel från Institutionen för Nordiska språk höll ett föredrag med titeln "Mer levande än död. Om betydelsen av levande och död i svenskan".

Ämnesföreningsgalan 2006

Terminens sista pub
Torsdagen den 30 november hade vi vår sista pub för terminen. Det var väldigt trevligt.

HOFFPUB II - Return of the Hoff!
Fredagen den 10 november
Vi firade Hasselhoff än en gång med musikvideor, Knight Rider-filmen, roliga låtar, snygga peruker, häftiga drinknamn och dansade HOFF-LIMBO. Det var en stor succé och alla hade roligt.Fredagen den 13 oktober
På otursdagen, fredagen den trettonde, hade lingonord pub. Institutionen för lingvistik hade en temadag som hette Spridda Språk och efteråt möttes folk på Gula Villan och drack och umgicks. Det var skoj. Bilder från puben.
Tråd på forumet.


Europeiska språkdagen - tisdag 26 september
Tisdagen den 26:e september var det den Europeiska språkdagen och det firade lingonord! Vi samlades på Gula Villan och åkte till Serieteket i Kulturhuset där vi mötte folk som också gillade språk. Efteråt kom vi tillbaka till Gula Villan och hade pub! ÄRling-Susanne höll föredrag om lajvspråk. Bilder finns här. Tråden om språkdagen finns här.

Terminens första pub
Fredagen den 8:e september var det dags för terminens första lingonordpub på Gula Villan. Det var himmelskt trevligt. Alla skrattade och dansade och vi bjöd på majssoppa.
Se på alla festbilder.

SVERIGEPUB
Tisdagen den 6 juni firade lingonord Sveriges nationaldag. Gula Villan var dekorerad blågult och med bilder på svenska idoler. Ute grillades det och inne åts det glass. Enligt en undersökning på internet gillar 9 av 10 personer glass. Puben var väldigt trevlig.

APRILPUB
Fredagen den 7 april hade lingonord pub igen. Svensk Pop (www.svenskpop.se) uppträdde med många roliga och bra låtar. Det var väldigt trevligt.

FÖDELSEDAGSPUB
Fredagen den 3 mars firade lingonord sin tionde födelsedag (14 februari). Live på scen stod The Vintage och spelade varm, akustisk rock. Det dracks drinkar, dansades och alla hade det trevligt. Folk hade det så trevligt att all dryck tog slut, fatölen var det enda som stod kvar. Puben blev en stor succé och nästa pub blir nog ännu bättre.

FEBRUARIPUB
Fredagen den 3 februari hade vi pub. Vädret där ute var kallt, men inne i Gula Villan var det varmt och mysigt. Klicka här för bilder från puben.

2006

LUCIAPUB
Tisdagen den 13 december hade vi Luciapub. HumF:s kör HumHum sjöng vackra melodier och Kattmusik uppträdde live. Det bjöds på glögg, lussebullar och annat gott.

HOFFPUB
Fredagen 18 november hade lingonord sin allra första David Hasselhoffpub på Gula Villan. Vi hade snygga peruker och spelade Hoff-musik.

Norwegian Centennial Anniversary pub
Tisdag 17 Maj 2005 firade vi Norge. Grattis Norge! Vi hade ruskigt roligt med riktiga norrmän och en och annan folkdräkt.

2005

NORDIC NIGHT II
NOBELAFTON fredag 10 december
Kvällen bjöd på glögg, pepparkakor, svensk musik med köttbullar och ett äkta barrikadtåg!

24 Augusti och 2 september
Vi hängde lite med grundkursare på kvällen den 24 augusti och den andra september hade vi pub. På nästa pub ska vi spela massa annan och mer varierad musik. Promise!

AVSLUTNINGSPUB
Vi hade en avslutningspub den 4 juni
Tillsammans med slaviska föreningen. På gula villan.

APRILPUB
Vi hade en pub den 2 april.
Vi sålde mat och öl och vin och sprit och påskmust och musik och ”annat” hela kvällen. Efter att några tråkiga människor gått hem blev det ruskigt med röj på dansgolvet. Klockan tre slängde vi ut alla. Vi hade sålt slut på alla tjänster redan innan 20:30.

Nördic Night
var en legendarisk februaripub med introduktion till allt svenskt. Vi bjöd på knäckebröd, sill, folkbärs, dansband och lingonsylt medan vi dansade och förklarade Sverige för nyfikna. Mot all förmodan en rikig succépub som det fortfarande talas om.

2004

Oktoberpub: Jonas Hallberg var på Gula villan
Jonas Hallberg var på Gula villan. Det kom en massa folk. Sen höjde vi musiken. Det blev en kalaspub. Vi tryckte ihop folks kinder hela natten.

2003
 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group